Alla inlägg den 18 september 2010

Av Sajberlena - 18 september 2010 19:06

Imorgon är det val! Jag känner redan nu att det blir en jääääättelåååång dag innan vallokalerna stänger imorgon kväll... Det är lite som julafton - man vet att man ska få paket men man vet inte om man ska bli glad eller missnöjd.


Att rösta är ingen plikt. Det är ingen skyldighet. Det är en RÄTTIGHET!


Jag upplever ofta om att vi gapar om våra rättigheter. Det snackas hejvilt om våra rättigeter som individer, arbetstagare, elever, samhällsmedborgare - name it. Och då oftast om att våra rättigheter förbises. Nonchaleras. Inte får gehör.


Att rösta är en rättighet - ta vara på den rättigheten!


Jag bryr mig inte om VAD du röstar på, inte heller om du gör det blir av tradition utan djupare insikt, om du röstar på samma som mamma och pappa gjorde, om du röstar av ideologiska skäl eller på något helt annat än jag. Det är inte politik jag vill tala om. Nu.


Men RÖSTA. För böfvelen!!   

Av Sajberlena - 18 september 2010 10:13

Aaarrggghhh - tråååååkigt!


Man vaknar varenda morgon och ska "fixa"! Å man fixar och fixar och varenda kväll åker fixet av och så börjar vi om morgonen efter.


Jag är begåvad med bebishår, sånt där som fastnar i den frisyr som vinden blåser det till. När jag kliver upp på mornarna och råkar gå förbi en spegel studsar jag en halvmeter av chock varje gång - vem f-n är det DÄR??? Ah... Det är jag! Under en crazy massa av hår skymtar man något som ska föreställa ett nylle. Bomchickabom. Och hur gärna man än vill dra runt i sunkig t-shirt hela dagen så funkar det inte när man ska socialisera.


Alltså måste håret tvättas, ansiktet målas dit och kläder tas på.


Varenda morgon! Å jag tycker det är så tjaaaatigt. Periodvis orkar jag dessutom inte fixa med foundations, coversticks, over- and undercremer, puder och fixeringar. Det fastnar bara i rynkor och sen dammar det om mig när jag svischar vidare i de dagliga bestyren. Nä, jag sover hellre en kvart längre!


Tror jag ska bomma igen ytterdörren och låsa in mig här för evigt. För jag orkar inte hålla pååååå varenda morgon!



Ovido - Quiz & Flashcards