Alla inlägg den 8 september 2010

Av Sajberlena - 8 september 2010 14:36

Har tillbringat ett par timmar på en parkeringsplats utanför en högstadieskola under förmiddagen. Kollat lite hur ungarna agerar, känt av stämningar och bara betraktat...


Är djupt fascinerad!


Hur är det möjligt, att en grupp högstadieelever kan tillbringa två timmar under skoltid sittandes på skolgården och göra - ingenting? Ja, förutom att kasta kaffemuggar, röka och sparka på läskburkar då alltså.


I fredags tillbringade maken ännu längre tid på samma parkering. Samma ungar, samma aktiviteter och samma sak.


Ungarna skiter alltså i att gå på lektioner och sitter, helt öppet, på skolgården och skolkar. Snyggt jobbat, vuxenvärlden. Snyggt jobbat...


Är det inte brist på ansvar hos föräldrar och personal så är det brist på kompetens hos schemaläggare. Har ungarna håltimmar en hel fredag och en halv måndag? Illa illa.


Fanns de som skolkade på min tid också. Men ve den som skulle vågat gå över skolgården under lektionstid - på den tiden hade lärarna auktoritet. Det funkade inte att skolka och vistas på skolgården på samma gång.


Saken är att detta handlar om samma ungar som styr och ställer i skolan, som bestämmer vem som ska få stryk och vem som ska accepteras. Det är samma ungar som skriker glåpord efter dem som passerar, som har nada respekt för andra och som tror de äger hela världen. På sätt och vis tillåts de ju göra det - världen gör ju ingenting åt dem! Det kostar ingenting att terrorisera sin omgivning, signalerna säger att det är helt okej.


Betyg i uppförande och ordning - sure, jag gillar det. Men grejen är att skitungar som inte är torra bakom öronen och som inte bryr sig ett smack om betyg i historia och matematik även skiter i ämnet uppförande och ordning, det gör varken till eller ifrån.


Jag vill ha högre krav på vuxenvärlden! Man kan inte bara rycka på axlarna och säga "ah, allså, ja HAR försökt men ungen skiter i va ja säjer..."


Så - vad gör vi åt problemet?

Ovido - Quiz & Flashcards